Haar debuutalbum bevat uitstekende Americana
Johan Derksen
Ellen Shae
Zeeuwse singer/ songwriter Ellen Shae staat al vanaf 13 jarige leeftijd als zangeres op het podium toen ze 16 was volgde ze klassieke gitaarlessen maar gaf toen al haar eigen draai aan de composities. Ze zong in verschillende bands. Op autodidacte en eigenzinnige wijze bekwaamde ze zich verder op gitaar en begon met het schrijven van liedjes in 2014 bracht ze haar debuutalbum My Window uit, daarna kwam een 2e CD Clouds uit.

Onlangs is ze Begonnen aan een 3 e studioproject waarvoor ze ook in Amerika met muzikanten gaat opnemen. Komende zomer treedt ze o.a. ook op het Falcon Ridge Folk Festival in Hillsdale NY (US) In haar liedjes invloeden vanuit de folk, jazz en americana. Kleine verhaaltjes met verborgen persoonlijke gebeurtenissen waar iedereen wel iets in herkent.
In een tijdsbestek van vijf liedjes weet Shae je te betoveren met haar verfijnde stem, waarin een eigenheid doorklinkt die je haar voor altijd doet herkennen.
Joost Festen - 8weekly
Mooie afgeronde liedjes met invloeden uit de jazz, folk en bluesmuziek. De vijf composities, waarop Ellen onder meer het verlies van haar moeder verwerkt sluiten prima aan bij haar vertederende vocalen, die qua timbre en frasering soms doen denken aan Janis Ian.
Johan Schoenmakers - Altcountry forum

Factory Festival

p.a. Oostkade 14, 4551 CL Sas van Gent
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Leutfabriek

Vlaanderenplein, 4551 BP Sas van Gent